Vraag het de tandarts

Flossen, ragen of stoken?

Twee keer per dag poetsen is niet voldoende om een gezond gebit te behouden. Een tandenborstel reinigt namelijk niet tussen je tanden en kiezen. En 75% van de gaatjes bevinden zich tussen de tanden! Wat kun je behalve poetsen nog meer doen? Flossen, ragen of stoken. Maar wat werkt nu beter?

De rager is zowel goed voor kleinere als grotere ruimtes tussen de tanden en kiezen. Een rager past zich aan de ruimte aan en is daarom ideaal om tandplak tussen de tanden te verwijderen. Het is wel van belang de juiste maat uitkiezen is om schade aan de tandglazuur en tandvlees te voorkomen. 

De tandenstoker past vrijwel in elk smalle ruimte tussen de tanden en kiezen. En is naast de rager ook zeer effectief, mits van hout gemaakt.

Een flosdraad is soms effectief. De flostechniek vergt nauwkeurigheid en wordt door 9 van de 10 mensen niet juist gebruikt. En daardoor krijg je bijvoorbeeld tandvleesontsteking niet onder controle.

Flossen, ragen of stoken?
Vraag het aan de mondhygiënist. Zij is de specialist die je tips en adviezen geeft en je helpt een goede keuze te maken.